Pečené jehněčí na středomořský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené jehněčí na středomořský způsob
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 7768 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Cuketa |
1,5 kg | Jehněčí kýta |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
225 g | Rajčata Cherry |
1 hrst | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 247,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cuketa, Jehněčí kýta, Paprikové lusky čerstvé, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené jehněčí na středomořský způsob postup přípravy receptu:
1 | Na 200 stupňů předehřejeme troubu. |
2 | Ostrým nožem uděláme do horní části kýty otvůrky a vyplníme dvěma třetinami plátků česneku a rozmarýnem. |
3 | Potřeme lžící oleje, osolíme a opepříme. |
4 | Do velkého pekáče dáme papriky, cukety, brambory, osolíme a opepříme. |
5 | Přidáme zbylý česnek, rozmarýn, olej a dáme stranou. |
6 | Jehněčí maso dáme do jiného pekáče a 40 minut pečeme v horní části trouby. |
7 | Přidáme do trouby marinovanou zeleninu, dáme na rošt pod jehněčí maso. |
8 | Obrátíme maso a 25 minut pečeme. |
9 | Přidáme k zelenině rajčata a 10 minut pečeme, dokud není maso hotové. |
10 | Maso vyndáme z trouby, přikryjeme alobalem a 10 minut necháme odpočinout. |
11 | 10 minut pečeme ještě zeleninu a po 5 minutách ji obrátíme. Jehněčí kýtu naservírujeme a podáváme se zeleninou. |