Vaječné řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječné řízky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7769 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 krajíc | Chléb celozrnný pšeničný |
1 ks | Cibule |
4 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
8 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 247,2mg |
Draslík | 281,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 284,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Cibule, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječné řízky postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozšleháme vidličkou v misce, přisypeme strouhanku a osolíme. Strouhanka má být vláčná a jemná, na každé vejce ji přidáváme asi 2 polévkové lžíce. |
2 | Na rozehřátý olej na pánvi vlijeme vaječnou směs tak, aby vytvořila celistvou plochu. Rychle opečeme. |
3 | Řízky podáváme na chlebu potřeném hořčicí a zdobíme kolečky cibule. |