Klasická hovězí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klasická hovězí polévka
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 777 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Celer - nať |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso přední |
50 g | Kapusta růžičková |
50 g | Květák |
1 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
1 hrst | Nudle vaječné |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 56,6mg |
Draslík | 394,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí maso přední, Květák, Nové koření celé, Nudle vaječné, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Kapusta růžičková, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klasická hovězí polévka postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme pod tekoucí studenou vodou, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Osolíme a opepříme a dáme vařit na mírný oheň - vaříme celkem asi 2 hodiny. |
2 | Po hodině varu přidáme zeleninu a koření. Vaříme velmi pomalu, aby se vývar nezakalil. |
3 | Měkké maso i zeleninu vyjmeme a nakrájíme. Polévku procedíme a vrátíme do ní maso i zeleninu, přidáme nudle a ještě asi 5 minut povaříme. Dochutíme solí a kořením, přidáme celerovou a petrželovou nať, necháme přejít varem. |
4 | Horkou polévku ihned podáváme. |
Klasika je nejlepší. Jen nudle vařím zvlášť a vkládám až do hotové polévky. Palec nahoru