Řecký kebab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecký kebab
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7770 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
750 g | Jehněčí krkovice |
100 g | Jogurt bílý |
1 hrst | Máta |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 151,4mg |
Draslík | 695,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 96,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Citrony, Jogurt bílý, Máta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí krkovice, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecký kebab postup přípravy receptu:
1 | Připravíme marinádu. |
2 | Ve velké nekovové misce smícháme jogurt, česnek, cibuli, olej, citrónovou šťávu, mátu, pepř a sůl. |
3 | Přidáme nakrájené maso na kostičky a promícháme, aby se v marinádě obalilo. Zakryjeme mísu a 4 hodiny necháme uležet v lednici. |
4 | Rozpálíme gril, napícháme maso na 8 kovových jehel. |
5 | 12 minut kebab grilujeme z obou stran. Jehly dvakrát obrátíme. |
6 | Maso musí být dobře propečené. |
7 | Kebab ozdobíme čerstvou mátou a podáváme s dílkem citrónu. |