Pikantní vepřové plátky s polentou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní vepřové plátky s polentou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7772 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
170 g | Pesto rajčatové |
1 ks | Polenta |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 46,0mg |
Draslík | 300,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Polenta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pesto rajčatové, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní vepřové plátky s polentou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si marinádu promícháním rajčatového pesta, nasekanou bazalkou, citrónovou šťávou a olivovým olejem. |
2 | Připravíme maso, ostrým nožem odřízneme bílou blánu na povrchu, vložíme maso do mísy a z obou stran zalijeme polovinou marinády. Zbývající marinádu dáme stranou. Zakryjeme mísu a 30 minut necháme marinovat. |
3 | Poté grilujeme. Elektrický či deskový gril rozpálíme a nad rošt položíme dortovou mřížku. Rozložíme na ni maso a 20 minut grilujeme z obou stran. Občas potřeme marinádou. |
4 | Nakrájíme polentu na plátky 10x7cm a potřeme olejem z obou stran a 5 minut grilujeme z obou stran na roštu potřeném olejem. |