Rajčatová polévka s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová polévka s vejci
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7778 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
4 dl | Rajčatová šťáva |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
0,8 l | Voda pitná |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 163,9mg |
Draslík | 376,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová polévka s vejci postup přípravy receptu:
1 | Z mouky a části másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, osolíme, opepříme a povaříme. |
2 | Potom přilijeme rajčatovou šťávu a zašleháme smetanu. Nakonec přidáme na másle umíchaná vejce a nasekanou petrželku a vše necháme přejít varem. |