Jednoduchý recept

Zajíc dušený - cibulář

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7785
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet vinný
6 ks Pepř černý celý
100 g Slanina vepřová
1 ks Sůl
2 ks Zaječí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,001 kcal
Kilojoule 4 187kJ
12% Sacharidy 42 g
60% Tuky 45 g
4873% Sodík 97 g
212% Bílkoviny 119 g

Zajíc dušený - cibulář postup přípravy receptu:

1

Maso rozporcujeme, protkneme proužky slaniny a osolíme po celém povrchu.

2

Zbytek slaniny vyškvaříme, přidáme máslo a nakrájenou cibuli a na tomto základu opečeme naporcované maso po všech stranách. Maso poté podlijeme, přidáme k němu koření a ocet, přikryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka.

3

Jakmile je maso poloměkké, odkryjeme jej, přelijeme šťávou a dáme dopéct do rozehřáté trouby.

4

Šťávu zahustíme hladkou moukou smíchanou se lžičkou másla a povaříme. Koření vyjmeme vidličkou.

5

Jako přílohy podáváme knedlíky, míchané kompoty, brusinky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept