Jednoduchý recept

Zajíc načerno

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7788

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Marmeláda bezinková
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Ocet vinný
6 ks Pepř černý celý
1 ks Sůl
1 ks Zaječí maso
75 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 467kJ
12% Sacharidy 43 g
12% Tuky 9 g
4849% Sodík 97 g
61% Bílkoviny 34 g

Zajíc načerno postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme, naporcujeme a osolíme.

2

Nakrájenou cibuli a zeleninu zpěníme na másle, přidáme maso, koření, ocet, zalijeme do roviny vodou a přikryté dusíme do měkka.

3

Mezitím si uděláme světlou jíšku a ještě horkou ji přidáme do šťávy, řádně promícháme a necháme ještě 10 minut povařit.

4

Na závěr omáčku ochutíme zavařeninou, neboť by měla být sladkokyselá.

5

Jako přílohy podáváme knedlíky nebo brambory.

Poznámka

Obměna : Omáčku můžeme zahustit místo jíšky nastrouhaným perníkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept