Zajíc načerno - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc načerno
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7788 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Marmeláda bezinková |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
6 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Sůl |
1 ks | Zaječí maso |
75 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 107,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Nové koření celé, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda bezinková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc načerno postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme, naporcujeme a osolíme. |
2 | Nakrájenou cibuli a zeleninu zpěníme na másle, přidáme maso, koření, ocet, zalijeme do roviny vodou a přikryté dusíme do měkka. |
3 | Mezitím si uděláme světlou jíšku a ještě horkou ji přidáme do šťávy, řádně promícháme a necháme ještě 10 minut povařit. |
4 | Na závěr omáčku ochutíme zavařeninou, neboť by měla být sladkokyselá. |
5 | Jako přílohy podáváme knedlíky nebo brambory. |
Poznámka
Obměna : Omáčku můžeme zahustit místo jíšky nastrouhaným perníkem.