Jednoduchý recept

Zajíc zapečený se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7792

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Nové koření celé
8 ks Pepř černý celý
100 g Slanina vepřová
1 ks Sůl
2 ks Zaječí kýta
0,5 l Zakysaná smetana
75 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,300 kcal
Kilojoule 5 440kJ
17% Sacharidy 60 g
94% Tuky 70 g
4879% Sodík 98 g
221% Bílkoviny 124 g

Zajíc zapečený se smetanou postup přípravy receptu:

1

Zaječí zadek odblaníme, protkneme slaninou a osolíme.

2

Zbytek slaniny drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme zeleninu s cibulí. Na tento základ vložíme maso, opečeme je po celém povrchu, mírně podlijeme a necháme péct do měkka. V průběhu pečení maso obrátíme.

3

Šťávu necedíme, vlijeme ji do osolené kyselé smetany smíchané s polohrubou moukou a za stálého míchání povaříme. Prochladlou omáčku prolisujeme nebo mixujeme.

4

Jako přílohy podáváme houskové nebo vídeňské knedlíky, brusinky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept