Jednoduchý recept

Rizoto se sušenými rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7793
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 ks Bobkový list
35 g Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
80 g Rajčata sušená sterilovaná
320 g Rýže loupaná
30 g Sýr Parmezán
50 ml Víno bílé
800 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 221kJ
24% Sacharidy 87 g
18% Tuky 13 g
56% Sodík 1 g
22% Bílkoviny 13 g

Rizoto se sušenými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Společně s bobkovým listem ji orestujeme na 2 lžících rozpáleného oleje. Přidáme rýži a krátce cca 1 min opražíme. Poté zalijeme vínem a promícháme. Přidáme naběračku vývaru, část nasekané bazalky a polovinu rajčat, která předem necháme okapat a nakrájíme na kousky.

2

Přivedeme k varu a za stálého míchání postupně přiléváme zbytek vývaru, dokud rýže nebude hotová.

3

Nakonec vmícháme lžíci oleje, nastrouhaný sýr, zbytek rajčat a nasekanou bazalku.

4

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept