Rizoto se sušenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto se sušenými rajčaty
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 7793 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
35 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
80 g | Rajčata sušená sterilovaná |
320 g | Rýže loupaná |
30 g | Sýr Parmezán |
50 ml | Víno bílé |
800 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 8,7mg |
Draslík | 672,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 336,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Cibule, Rajčata sušená sterilovaná, Rýže loupaná, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto se sušenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Společně s bobkovým listem ji orestujeme na 2 lžících rozpáleného oleje. Přidáme rýži a krátce cca 1 min opražíme. Poté zalijeme vínem a promícháme. Přidáme naběračku vývaru, část nasekané bazalky a polovinu rajčat, která předem necháme okapat a nakrájíme na kousky. |
2 | Přivedeme k varu a za stálého míchání postupně přiléváme zbytek vývaru, dokud rýže nebude hotová. |
3 | Nakonec vmícháme lžíci oleje, nastrouhaný sýr, zbytek rajčat a nasekanou bazalku. |
4 | Ihned podáváme. |