Steaky z mečouna s koriandrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steaky z mečouna s koriandrem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7794 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 ks | Cuketa |
1 ks | Feferony |
4 ks | Filé z mečouna |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
115 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 114,5mg |
Draslík | 659,2mg |
Vláknina | 667,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Feferony, Filé z mečouna, Koriandr čerstvý, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steaky z mečouna s koriandrem postup přípravy receptu:
1 | Máslo smícháme s parmazánem a koriandrem. |
2 | Vložíme do máslové formy a dáme stranou. |
3 | Na rošt potřený olejem rozpáleného grilu dáme rybí steaky a z každé strany grilujeme 4 minuty. |
4 | Přidáme zeleninu a z obou stran ogrilujeme. |
5 | Hotovou rybu se zeleninou rozdělíme na nahřáté talíře. |
6 | Plátek mečouna ozdobíme lžící koriandrového másla a podáváme. |