Kuřecí stehna nadívaná hroznovým vínem a parmazánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna nadívaná hroznovým vínem a parmazánem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 7795 |
Ingredience
8 ks | Celer řapíkatý |
120 g | Hroznové víno |
8 ks | Kuřecí stehna |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 340,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Hroznové víno, Kuřecí stehna, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna nadívaná hroznovým vínem a parmazánem postup přípravy receptu:
1 | Lístky celeru nasekáme a smícháme se strouhaným parmazánem. |
2 | Kuřecí stehna vykostíme tak, aniž bychom porušili celistvost masa. Do každého vložíme 3 kuličky hroznového vína a sýrovou směs. |
3 | Pečící papír namočíme, vyždímáme a vyložíme jím zapékací mísu tak, aby přečníval po stranách. Vložíme maso, přidáme zbytek hroznového vína, zalijeme olejem, ochutíme solí a pepřem. Zabalíme do papíru a pečeme v troubě předehřáté na 185C. |
4 | Po 20min papír otevřeme a pečeme dalších 15min dozlatova. |
5 | Stehna podáváme s pečeným vínem, přelitá vypečenou šťávou. |