Jednoduchý recept

Tuňák se soudečkovými rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7797

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Limetka
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
6 ks Rajčata soudková
3 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Tuňák obecný
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 720kJ
7% Sacharidy 24 g
23% Tuky 17 g
11% Sodík 212 mg
71% Bílkoviny 40 g

Tuňák se soudečkovými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Smícháme ve větší míse česnek, polovinu limetkové šťávy, limetkovou kůru, 2 lžíce oleje a lžíci rozmarýnu. Přidáme porce tuňáka a obalíme důkladně v připravené směsi. Zakryjeme mísu, vložíme do lednice a marinujeme 30 minut.

2

Na 220 stupňů předehřejeme troubu.

3

Do ohnivzdorné mísy dáme rozkrojená rajčata a nakrájenou cibuli a zbylý rozmarýn. Pokapeme olejem, osolíme a opepříme. 20 minut pečeme zeleninu, dokud nezměkne a nezhnědne.

4

V grilovací pánvi osmahneme dozlatova tuňáka.

5

Pokapeme zbylou limetkovou šťávou a podáváme s rajčaty a cibulí.

Poznámka

z limetky šťávu a kůru

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept