Tuňák se soudečkovými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák se soudečkovými rajčaty
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7797 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Limetka |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata soudková |
3 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 110,4mg |
Vitamín E | 8,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Limetka, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata soudková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák se soudečkovými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Smícháme ve větší míse česnek, polovinu limetkové šťávy, limetkovou kůru, 2 lžíce oleje a lžíci rozmarýnu. Přidáme porce tuňáka a obalíme důkladně v připravené směsi. Zakryjeme mísu, vložíme do lednice a marinujeme 30 minut. |
2 | Na 220 stupňů předehřejeme troubu. |
3 | Do ohnivzdorné mísy dáme rozkrojená rajčata a nakrájenou cibuli a zbylý rozmarýn. Pokapeme olejem, osolíme a opepříme. 20 minut pečeme zeleninu, dokud nezměkne a nezhnědne. |
4 | V grilovací pánvi osmahneme dozlatova tuňáka. |
5 | Pokapeme zbylou limetkovou šťávou a podáváme s rajčaty a cibulí. |
Poznámka
z limetky šťávu a kůru