Nadívané hříbky se sýrovo salátovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívané hříbky se sýrovo salátovou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7798 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 ks | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
40 g | Chléb toastový |
4 ks | Hříbky čerstvé |
1 ks | Máta |
120 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
120 g | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Fontina |
40 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 27,2mg |
Draslík | 986,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chléb toastový, Hříbky čerstvé, Máta, Oregano sušené, Sůl, Sýr Fontina, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívané hříbky se sýrovo salátovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kloboučky hříbků vydlabeme tak, aby stěny zůstaly cca 5mm silné. Dužinu rozmixujeme společně s chlebovou střídkou, strouhaným parmazánem, 1/4 stroužku česneku, snítkou petrželky a máty, lžící oleje, solí a pepřem. Hmotou naplníme hříbky, vložíme je do zapékací misky vyložené pečicím papírem a pečeme cca 8min v troubě předehřáté na 200C. |
2 | Na omáčku omyjeme salát a listy nadrobno nakrájíme. Vložíme do hrnce, přidáme 3 lžíce oleje, stroužek česneku a špetku oregana. Zakryjeme a cca 3min podusíme. Poté odstavíme, přilijeme mléko, přidáme bazalku a rozmixujeme. Vrátíme zpět do hrnce, zahustíme moukou a na mírném ohni prohřejeme. Přidáme sýr fontina nakrájený na kostičky a za stálého míchání sýr necháme rozpustit. |
3 | Omáčku rozlijeme do misek, doplníme pečenými hříbky a ihned podáváme. |