Recept

Nadívané hříbky se sýrovo salátovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 7798
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 ks Bazalka
2 stroužek Česnek
40 g Chléb toastový
4 ks Hříbky čerstvé
1 ks Máta
120 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
120 g Salát hlávkový
1 špetka Sůl
60 g Sýr Fontina
40 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 026kJ
5% Sacharidy 19 g
18% Tuky 14 g
21% Sodík 413 mg
28% Bílkoviny 16 g

Nadívané hříbky se sýrovo salátovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kloboučky hříbků vydlabeme tak, aby stěny zůstaly cca 5mm silné. Dužinu rozmixujeme společně s chlebovou střídkou, strouhaným parmazánem, 1/4 stroužku česneku, snítkou petrželky a máty, lžící oleje, solí a pepřem. Hmotou naplníme hříbky, vložíme je do zapékací misky vyložené pečicím papírem a pečeme cca 8min v troubě předehřáté na 200C.

2

Na omáčku omyjeme salát a listy nadrobno nakrájíme. Vložíme do hrnce, přidáme 3 lžíce oleje, stroužek česneku a špetku oregana. Zakryjeme a cca 3min podusíme. Poté odstavíme, přilijeme mléko, přidáme bazalku a rozmixujeme. Vrátíme zpět do hrnce, zahustíme moukou a na mírném ohni prohřejeme. Přidáme sýr fontina nakrájený na kostičky a za stálého míchání sýr necháme rozpustit.

3

Omáčku rozlijeme do misek, doplníme pečenými hříbky a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept