Recept

Srnčí pečeně na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7802

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Nové koření celé
8 ks Pepř černý celý
100 g Slanina vepřová
800 g Srnčí plec
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Zakysaná smetana
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,008 kcal
Kilojoule 4 217kJ
17% Sacharidy 62 g
68% Tuky 51 g
32% Sodík 642 mg
156% Bílkoviny 88 g

Srnčí pečeně na smetaně postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso odblaníme, protkneme slaninou a osolíme.

2

Zbytek slaniny drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme zeleninu s cibulí. Na tento základ vložíme maso, opečeme je po celém povrchu, mírně podlijeme a necháme péct do měkka. V průběhu pečení maso obrátíme.

3

Šťávu necedíme, vlijeme ji do osolené kyselé smetany smíchané s polohrubou moukou a za stálého míchání povaříme. Prochladlou omáčku prolisujeme nebo mixujeme.

Poznámka

Jako přílohy podáváme houskové nebo vídeňské knedlíky, brusinky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept