Jednoduchý recept

Jehněčí maso s rozmarýnem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 7803

Ingredience

2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
6 ks Rozmarýn čerstvý
1 kg Skopová kýta
1 kávová lžička Sůl
500 ml Víno bílé
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 653kJ
2% Sacharidy 7 g
31% Tuky 23 g
7% Sodík 139 mg
41% Bílkoviny 23 g

Jehněčí maso s rozmarýnem postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme olej a přidáme jehněčí kýtu s rozmarýnem a česnekem.

2

Ze všech stran osmahneme, osolíme, opepříme a přilijeme 375ml bílého vína.

3

Přivedeme k varu a dvě hodiny vaříme pod pokličkou.

4

Občas obrátíme.

5

Na snítky rozmarýnu do nahřátého talíře položíme jehněčí kýtu. Odstraníme z hrnce přebytečný tuk, přidáme do něj zbytek vína a povaříme zprudka.

6

Omáčku podáváme k jehněčímu masu v misce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept