Jehněčí maso s rozmarýnem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso s rozmarýnem
Jehněčí maso s rozmarýnem
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 7803 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kg | Skopová kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 203,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 585,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso s rozmarýnem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme olej a přidáme jehněčí kýtu s rozmarýnem a česnekem. |
2 | Ze všech stran osmahneme, osolíme, opepříme a přilijeme 375ml bílého vína. |
3 | Přivedeme k varu a dvě hodiny vaříme pod pokličkou. |
4 | Občas obrátíme. |
5 | Na snítky rozmarýnu do nahřátého talíře položíme jehněčí kýtu. Odstraníme z hrnce přebytečný tuk, přidáme do něj zbytek vína a povaříme zprudka. |
6 | Omáčku podáváme k jehněčímu masu v misce. |