Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7804

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
600 g Srnčí plec
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
250 g Vepřový bok
3 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 939 kcal
Kilojoule 3 929kJ
7% Sacharidy 26 g
78% Tuky 59 g
28% Sodík 563 mg
128% Bílkoviny 72 g

Sekaná srnčí pečeně postup přípravy receptu:

1

Žemle namočíme a vymačkáme.

2

Srnčí maso odblaníme, vykostíme, maso nakrájíme přes vlákno na menší kousky a umeleme s rozkrájeným bůčkem a vymačkanými žemlemi.

3

K umletému masu přidáme slaninu nakrájenou na drobné kostičky. Kousek slaniny nakrájíme na tenké plátky a dáme stranou na ozdobu.

4

Na části sádla podusíme do skelnata drobně rozkrájenou cibuli a také přidáme k masu. Směs okořeníme, vmícháme vejce ušlehaná do pěny, osolíme a řádně rozmícháme. Ze směsi vytvoříme dvě šišky stejně velké, vložíme do sádlem vymaštěného pekáče. Masové šišky potřeme bílkem a na povrch položíme šikmo plátky slaniny.

5

Sekanou pečeme z počátku bez podlévání, teprve po zapečení dle potřeby mírně podlijeme. Pečeme zhruba 1 až 1.5 hodiny.

6

Šťávu zahustíme moukou smíchanou se lžičkou másla a povaříme.

Poznámka

Jako přílohy podáváme brambory, knedlíky a brusinky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept