Chobotničky se středomořskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chobotničky se středomořskou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7807 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
500 g | Chobotnice |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Hořčice |
0,5 kávová lžička | Kapary sterilované |
70 ml | Olej olivový |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
4 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 710,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chobotnice, Citrony, Kapary sterilované, Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chobotničky se středomořskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Chobotničky očistíme, odstraníme střívka a zobák. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou, vínem, přidáme bobkový list, česnek, svazek petrželky a 20min povaříme. Chobotničky necháme vychladnout v nálevu. |
2 | Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. |
3 | Vložíme do mísy, přidáme chobotničky, ochutíme solí a promícháme. |
4 | Kapary opláchneme, zbytek petrželky nasekáme najemno. Poté rozmixujeme kapary, petrželku, 25ml citronové šťávy, olej, hořčici a oregano. |
5 | Chobotničky ochutíme omáčkou a podáváme na listu zeleného salátu. |