Jednoduchý recept

Lososové filety s rajčatovým máslem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 7808
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Losos - filety
115 g Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
25 g Pažitka
1 špetka Pepř bílý
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Sůl mořská
500 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 146kJ
2% Sacharidy 8 g
39% Tuky 29 g
33% Sodík 658 mg
55% Bílkoviny 31 g

Lososové filety s rajčatovým máslem postup přípravy receptu:

1

Do mělké pánve dáme lososové filety a zalijeme vínem.

2

Zahříváme, dokud víno nezačne bublat, pak pánev přiklopíme a 6 minut vaříme.

3

Do jiné pánve slijeme šťávu, přidáme nakrájenou mrkev a necháme vyvařit na 125ml.

4

Filety udržujeme teplé, než připravíme omáčku.

5

Rozehřejeme 15g másla v pánvi, přidáme rajčata a při vysoké teplotě minutu vaříme. Osolíme a opepříme.

6

Do převařené vinné směsi zašleháme zbytek másla, přimícháme rajčatovou směs a osolíme a opepříme.

7

Na talíře rozdělíme filety, přelijeme omáčkou a ozdobíme pažitkou.

8

Mořskou sůl podáváme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept