Jednoduchý recept

Těstoviny s mořskou směsí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 7810
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

12 ks Bazalka
510 g Hřebenatka
510 g Krevety tygří - loupané
1 polévková lžíce Olej olivový
125 ml Protlak rajčatový
370 g Těstoviny konzumní
125 ml Víno bílé
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 291kJ
12% Sacharidy 42 g
5% Tuky 4 g
8% Sodík 153 mg
56% Bílkoviny 31 g

Těstoviny s mořskou směsí postup přípravy receptu:

1

Kartáčkem očistíme lastury a odstraníme nožem vlákna. Prasklé a otevřené lastury vyhodíme. Dáme je do hrnce s vínem a vodou. Asi 5 minut vaříme při vysoké teplotě, dokud se neotevřou. Hrncem zatřeseme.

2

Neotevřené lastury vyhodíme a maso vyndáme.

3

Krevety připravíme, odstraníme hlavu, krunýřek a končetiny. Vyřízneme černou žilku na hřbetě a omyjeme.

4

Uvaříme těstoviny.

5

Rozpálíme olej v pánvi a přidáme rajčatový protlak a víno.

6

Přivedeme k varu, přisypeme mušle a krevety a vaříme za stálého míchání, dokud krevety nezrůžoví.

7

Promícháme v míse těstoviny s omáčkou a servírujeme na předehřátých talířích.

8

Ozdobíme bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept