Jednoduchý recept

Chobotničky v rajčatové omáčce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7811

Ingredience

1 ks Ančovičky konzervované
1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Bobkový list
1 kg Chobotnice
60 g Cibule
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata Cherry
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 239kJ
3% Sacharidy 10 g
12% Tuky 9 g
53% Sodík 1 g
74% Bílkoviny 42 g

Chobotničky v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

Chobotničky očistíme a oddělíme chapadélka. Těla stáhneme z kůže a i s chapadélky propláchneme pod tekoucí vodou.

2

Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a zpěníme na něm najemno nasekanou cibuli spolu s bobkovým listem. Přidáme najemno nakrájené filátko ančovičky, teplotu snížíme a restujeme dokud se ančovička nerozpadne. Poté přidáme nakrájené chobotničky, bazalku a rajčátka. Zalijeme naběračkou vody, ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a na mírném ohni dusíme min. 1 hodinu.

3

Hotové chobotničky přelijeme i se šťávou do servírovací mísy, dozdobíme čerstvou bazalkou a ihned podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept