Chobotničky v rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chobotničky v rajčatové omáčce
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7811 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Ančovičky konzervované |
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
1 kg | Chobotnice |
60 g | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 129,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 413,9mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 41,8mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Bazalka, Bobkový list, Chobotnice, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chobotničky v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Chobotničky očistíme a oddělíme chapadélka. Těla stáhneme z kůže a i s chapadélky propláchneme pod tekoucí vodou. |
2 | Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a zpěníme na něm najemno nasekanou cibuli spolu s bobkovým listem. Přidáme najemno nakrájené filátko ančovičky, teplotu snížíme a restujeme dokud se ančovička nerozpadne. Poté přidáme nakrájené chobotničky, bazalku a rajčátka. Zalijeme naběračkou vody, ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a na mírném ohni dusíme min. 1 hodinu. |
3 | Hotové chobotničky přelijeme i se šťávou do servírovací mísy, dozdobíme čerstvou bazalkou a ihned podáváme. |