Jednoduchý recept

Rizoto s mořskými plody a brokolicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 7812
Kategorie: Rizota

Ingredience

225 g Brokolice
1 stroužek Česnek
6 ks Cibule
400 g Mořské plody mix
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
225 g Rýže loupaná
250 ml Víno bílé
500 ml Vývar zeleninový
225 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 519 kcal
Kilojoule 2 170kJ
22% Sacharidy 79 g
10% Tuky 7 g
43% Sodík 856 mg
44% Bílkoviny 25 g

Rizoto s mořskými plody a brokolicí postup přípravy receptu:

1

Nakrájenou cibuli osmažíme v hrnci, přidáme mrkev, papriku a česnek. Přidáme rýži a smažíme minutu, aby se zrnka obalila olejem.

2

V hrnci přivedeme vývar k varu, přidáme ke směsi rýže spolu se žampiony a vínem. Přivedeme za stálého míchání k varu a 15 minut vaříme bez pokličky, dokud se nevstřebá tekutina.

3

Promícháváme, přidáme 200ml vývaru a bez pokličky vaříme 15 minut za stálého míchání do vstřebání tekutiny.

4

Přidáme mořské plody a zbylý vývar a mícháme, dokud není rýže hotová.

5

3 minuty vaříme brokolici, slijeme a promícháme s petrželí a rizotem a opepříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept