Jehněčí a paprikový kebab s čili omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí a paprikový kebab s čili omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7815 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citronová šťáva |
350 g | Jehněčí maso |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
150 ml | Víno červené |
100 ml | Vývar zeleninový |
16 ks | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 70,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 82g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 845,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citronová šťáva, Paprika červená, Paprika žlutá, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Víno červené, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí a paprikový kebab s čili omáčkou postup přípravy receptu:
1 | 4 lžíce červeného vína, olej, rozmarýn, pepř a citrónovou šťávu smícháme v nekovové míse. Přidáme nakrájené jehněčí maso, promícháme a zakryjeme. 2 hodiny marinujeme v lednici. |
2 | Na nejvyšší teplotu předehřejeme gril. |
3 | Na kovové jehly napícháme jehněčí, papriky a žampiony. |
4 | Uchováme marinádu. |
5 | Do velké pánve dáme vývar, rajčata, cibuli, čili papričku, rajčatový protlak, česnek, pepř, zbytek vína a promícháme. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme bez pokličky, dokud omáčka nezhoustne. |
6 | Kebab grilujeme, dokud není maso měkké. Otáčíme špízy a marinujeme. |
7 | Podáváme s čili omáčkou. |