Recept

Jehněčí a paprikový kebab s čili omáčkou

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 7815
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Citronová šťáva
350 g Jehněčí maso
1 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
150 ml Víno červené
100 ml Vývar zeleninový
16 ks Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 865kJ
27% Sacharidy 96 g
24% Tuky 18 g
353% Sodík 7 g
74% Bílkoviny 42 g

Jehněčí a paprikový kebab s čili omáčkou postup přípravy receptu:

1

4 lžíce červeného vína, olej, rozmarýn, pepř a citrónovou šťávu smícháme v nekovové míse. Přidáme nakrájené jehněčí maso, promícháme a zakryjeme. 2 hodiny marinujeme v lednici.

2

Na nejvyšší teplotu předehřejeme gril.

3

Na kovové jehly napícháme jehněčí, papriky a žampiony.

4

Uchováme marinádu.

5

Do velké pánve dáme vývar, rajčata, cibuli, čili papričku, rajčatový protlak, česnek, pepř, zbytek vína a promícháme. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme bez pokličky, dokud omáčka nezhoustne.

6

Kebab grilujeme, dokud není maso měkké. Otáčíme špízy a marinujeme.

7

Podáváme s čili omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept