Pepřový biftek se salsou z červené cibule - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pepřový biftek se salsou z červené cibule
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7817 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Křenová pasta - Krenex |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pepř černý celý |
1 hrst | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Rajčatová šťáva |
600 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 522,4mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř černý celý, Rajčata, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Křenová pasta - Krenex, Olej olivový, Petržel - nať, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pepřový biftek se salsou z červené cibule postup přípravy receptu:
1 | Rajčata zalijeme v míse horkou vodou a po 30 vteřinách je slijeme a odstraníme slupky a semínka a nasekáme najemno. |
2 | Dáme je do mísy s rajčatovou šťávou, lžící oleje, nakrájenou červenou cibulí, křenem, petrželkou, pepřem a promícháme. Přikryjeme a necháme hodinu odpočinout. |
3 | Předehřejeme gril. |
4 | Roztlučeme zrnka pepře. |
5 | Maso nakrájíme na bifteky, potřeme zbytkem oleje po všech stranách a posypeme roztlučeným pepřem. |
6 | Bifteky položíme na grilovací mřížku a po každé straně grilujeme 5 minut. |
7 | Podáváme se salsou z červené cibule a ozdobíme petrželkou. |