Králičí stehna na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí stehna na česneku
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 7818 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
600 g | Králičí stehna |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
50 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 14,0mg |
Draslík | 105,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 6,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej stolní, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králičí stehna nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí stehna na česneku postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme česnek a 4 stroužky rozetřeme se solí a zbytek prolisujeme. Stehna potřeme rozetřeným česnekem a na oleji ze všech stran opečeme. |
2 | Jednu cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme k masu a necháme ji zpěnit. Přilijeme 100 ml vody a stehna dusíme pod pokličkou zhruba 15 minut. |
3 | Zapékací mísu vymažeme sádlem a maso s cibulí do něj přendáme. Zbylou cibuli nakrájíme a rovnoměrně jí rozdělíme okolo stehen. Podlijeme šťávou z dušení smíchanou s trochou vody a při mírné teplotě pečeme doměkka. Během pečení přeléváme šťávou a dle potřeby podléváme vodou. |
4 | Když jsou stehna upečená, vyjmeme je z pekáče a udržujeme teplé. |
5 | Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, krátce orestujeme, zalijeme trochou vody, přidáme prolisovaný česnek a dobře rozmícháme. Dle chuti ještě přisolíme a krátce provaříme. Poté maso vložíme zpět do pekáče a necháme prohřát. |
Poznámka
Podáváme s bramborovými knedlíky a dušeným zelím.