Renetový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Renetový dort
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7819 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
230 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
4 ks | Jablka |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko plnotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 115,8mg |
Draslík | 239,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 98,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Renetový dort postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme 150g cukru, mouku, vanilkový cukr, kypřicí prášek, sůl, 2 vejce, 60g rozpuštěného másla, mléko a vypracujeme těsto. |
2 | Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme je na dílky. 3 jablka vmícháme do těsta. Vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Na těsto naskládáme zbytek jablek a pečeme v troubě předehřáté na 150C cca 20min. |
3 | Mezitím smícháme zbytek rozpuštěného másla, zbytek cukru a vejce. Dort vyjmeme z trouby, přelijeme připravenou směsí a pečeme dalších 30min. |
4 | Před podáváním necháme dort vychladnout. |
Poznámka
Použijeme jablka renety