Jehněčí kotlety s rozmarýnem a tymiánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety s rozmarýnem a tymiánem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7820 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 ml | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
12 ks | Jehněčí kotlety |
630 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
2 polévková lžíce | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 649,0mg |
Vláknina | 956,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Citronová šťáva, Jehněčí kotlety, Rozmarýn čerstvý, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety s rozmarýnem a tymiánem postup přípravy receptu:
1 | Smícháme rozmarýn, tymián, česnek, olej, ocet a citrónovou šťávu ve skleněné misce a připravíme marinádu. |
2 | Přidáme jehněčí kotlety, namočíme do marinády a necháme hodinu marinovat. |
3 | Rozehřejeme gril, slijeme maso a dáme na potřený rošt a z každé strany grilujeme 5 minut. |
4 | Podáváme teplé. |