Hroznový pudink sugol - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hroznový pudink sugol
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 7821 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
1 kg | Hroznové víno |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 238,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hroznové víno mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hroznový pudink sugol postup přípravy receptu:
1 | Hroznové víno omyjeme, kuličky rozkrojíme na poloviny a vložíme do hrnce. Přidáme 1/2litru vody a cukr. Přivedeme k varu, teplotu snížíme a cca 10min povaříme. |
2 | Hrozny rozmačkáme, odstavíme, necháme vychladnout a odložíme do druhého dne do lednice. |
3 | Poté směs propasírujeme přes cedník, šťávu zachytíme a smícháme ji s moukou. Za stálého míchání cca 4min povaříme na mírném ohni. |
4 | Necháme vychladnout, přelijeme do misek a necháme ztuhnout v lednici. |
5 | Pře podáváním dozdobíme kuličkami vína. |
Poznámka
Použiejeme směs bílého a červeného hroznového vína