Italské grilované kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 310 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské grilované kuře
Celkový čas: | 310 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 250 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7823 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
155 ml | Citronová šťáva |
3 ks | Citrony |
3 ks | Kuře |
155 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 956,3mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 4,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 96,6mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Kuře, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Italské grilované kuře postup přípravy receptu:
1 | Hrudníkem dolů položíme kuřata a podél páteře přeřízneme na polovinu. |
2 | Ostrým nožem rozlomíme prsní kost, klouby křidélek a stehen mírně nařízneme a kuřata zploštíme. |
3 | Obrátíme je a vnitřek stlačíme. Odstraníme tuk a odstraníme konce křidélek. |
4 | Připravíme marinádu - olej, pepř, rozmarýn a citr.šťáva a 4 hodiny maso marinujeme. |
5 | Kuřata položíme na olejem potřený gril, strana pokrytá kůží směřuje dolů. |
6 | Po 15 minutách obrátíme. Potíráme a obracíme. |
7 | Hodinu grilujeme. |
8 | Osolíme, opepříme a podáváme ozdobená plátky citrónu, s bramborami pečenými ve slupce. |