Jednoduchý recept

Vepřové plátky s houbovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 7824
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
350 g Houby čerstvé
300 ml Hovězí vývar základní
2 kávová lžička Majolka
1 polévková lžíce Marmeláda rybízová
1 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
4 plátek Vepřová plec
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 122 kcal
Kilojoule 512kJ
3% Sacharidy 9 g
10% Tuky 7 g
11% Sodík 217 mg
12% Bílkoviny 7 g

Vepřové plátky s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do masa vetřeme pepř a na pánvi smažíme dozlatova minutu. Poté osmahneme 10 minut z každé strany, aby maso změklo. Plátky vyndáme a udržujeme teplé.

2

Do pánve dáme houby a česnek a 2 minuty smažíme.

3

Přimícháme mletou papriku, hovězí vývar, rajčatový protlak a rybízovou marmeládu.

4

Přivedeme k varu a vaříme 5 minut, dokud nezhoustne.

5

Z maizeny a lžíce vody uděláme kaši, vmícháme do omáčky a 2 minuty vaříme, dokud není omáčka hustá.

6

Vrátíme vepřové plátky do pánve, odstavíme a přimícháme zakysanou smetanu.

7

Dochutíme a podáváme ozdobené petrželí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept