Jednoduchý recept

Křepelky na portugalský způsob

  • Portugalsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 7828

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Křepelka
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
2 ks Rajčata
378,8 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
125 ml Víno bílé
1200 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 687 kcal
Kilojoule 2 873kJ
17% Sacharidy 60 g
18% Tuky 13 g
41% Sodík 814 mg
52% Bílkoviny 29 g

Křepelky na portugalský způsob postup přípravy receptu:

1

Očistíme křepelky, do každé vložíme kousek pomerančové kůry, osolíme a opepříme.

2

Ovážeme provázkem, dáme do hrnce s máslem a vínem a dusíme 20 minut pod pokličkou v předehřáté troubě na 240 stupňů.

3

Nakrájenou cibuli osmahneme na půlce másla dozlatova. Přidáme propláchnutou rýži a promícháme s máslem. Zalijeme vývarem, snížíme teplotu a 18 minut vaříme.

4

Do hotové rýže přidáme zbytek másla.

5

Přesypeme rýži do servírovací mísy, křepelky zbavíme provázku a položíme na rýži.

6

Masovou šťávu z hrnce promícháme a nalijeme na rýži s křepelkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept