Křepelky na portugalský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křepelky na portugalský způsob
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 7828 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Křepelka |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
2 ks | Rajčata |
378,8 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
1200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 76,0mg |
Draslík | 460,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 354,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Křepelka, Pomeranče, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křepelky na portugalský způsob postup přípravy receptu:
1 | Očistíme křepelky, do každé vložíme kousek pomerančové kůry, osolíme a opepříme. |
2 | Ovážeme provázkem, dáme do hrnce s máslem a vínem a dusíme 20 minut pod pokličkou v předehřáté troubě na 240 stupňů. |
3 | Nakrájenou cibuli osmahneme na půlce másla dozlatova. Přidáme propláchnutou rýži a promícháme s máslem. Zalijeme vývarem, snížíme teplotu a 18 minut vaříme. |
4 | Do hotové rýže přidáme zbytek másla. |
5 | Přesypeme rýži do servírovací mísy, křepelky zbavíme provázku a položíme na rýži. |
6 | Masovou šťávu z hrnce promícháme a nalijeme na rýži s křepelkami. |