Kočičí štajryš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kočičí štajryš
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 783 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
100 g | Krupky trhané |
1 špetka | Majoránka |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 85,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín celý, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupky trhané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kočičí štajryš postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Scedíme a rozmačkáme na kaši. |
2 | Uvaříme na kaši ve slané vodě trhané krupky. |
3 | Nakrájíme si zelí, uvaříme doměkka a pak scedíme. |
4 | Kaši z brambor a krupek smícháme společně s uvařeným zelím a ochutíme majoránkou. |
5 | Osmažíme na sádle najemno nakrájenou cibuli a část vmícháme do hotového štajryše. |
6 | Podáváme na vyhřátých talířích a porce přelijeme zbylou částí cibulky. |