Jednoduchý recept

Kuřecí frikasé s octem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 7830
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 kg Kuřecí stehna
80 ml Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
5 ks Sardelové řezy
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 394kJ
0% Sacharidy 1 g
58% Tuky 44 g
79% Sodík 2 g
73% Bílkoviny 41 g

Kuřecí frikasé s octem postup přípravy receptu:

1

Přebytečného tuku zbavíme stehení řízky, rozdělíme na 4 kusy a mírně osolíme.

2

Olej rozpálíme ve velké pánvi a ze všech stran maso osmažíme. Opepříme, dáme na talíř a udržujeme teplé.

3

V jiné pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme česnek, rozmarýn a sardele a smažíme, dokud nezačnou vonět.

4

Přidáme kuřecí maso, promícháme a zalijeme vinným octem.

5

Vaříme, dokud není maso hotové.

6

Pokud začne omáčka moc houstnout, přidáme trochu vody.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept