Kuřecí frikasé s octem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí frikasé s octem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7830 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kg | Kuřecí stehna |
80 ml | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
5 ks | Sardelové řezy |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 597,7mg |
---|---|
Cholesterol | 170,2mg |
Draslík | 546,1mg |
Vláknina | 284,5mg |
Vitamín A | 239,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuřecí stehna, Ocet vinný, Olej rostlinný, Rozmarýn čerstvý, Sardelové řezy, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí frikasé s octem postup přípravy receptu:
1 | Přebytečného tuku zbavíme stehení řízky, rozdělíme na 4 kusy a mírně osolíme. |
2 | Olej rozpálíme ve velké pánvi a ze všech stran maso osmažíme. Opepříme, dáme na talíř a udržujeme teplé. |
3 | V jiné pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme česnek, rozmarýn a sardele a smažíme, dokud nezačnou vonět. |
4 | Přidáme kuřecí maso, promícháme a zalijeme vinným octem. |
5 | Vaříme, dokud není maso hotové. |
6 | Pokud začne omáčka moc houstnout, přidáme trochu vody. |