Jednoduchý recept

Rizoto s vepřovým masem a houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 7831
Kategorie: Rizota

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
510 g Houby čerstvé
55 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
284,1 g Rýže loupaná
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
65 g Sýr Parmezán
225 g Vepřové maso libové
250 ml Víno bílé
1,3 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,124 kcal
Kilojoule 4 705kJ
21% Sacharidy 75 g
54% Tuky 40 g
66% Sodík 1 g
58% Bílkoviny 33 g

Rizoto s vepřovým masem a houbami postup přípravy receptu:

1

Na pánvi se silným dnem rozpustíme máslo. Nakrájenou cibuli a česnek osmahneme, přidáme rýži a smažíme. Přilijeme víno a mícháme, dokud se nevsákne do rýže.

2

Horký vývar přiléváme po malých částech, promícháme a 20 minut vaříme. Rýže musí mít krémovou konzistenci.

3

Přidáme vepřové nakrájené maso, houby, smetanu, parmazán, papriku a petrželku.

4

Před podáváním rizoto dochutíme solí, pepřem a 3 minuty necháme odstát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept