Pikantní hovězí maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní hovězí maso
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7833 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Hořčice |
500 g | Hovězí maso zadní |
2 ks | Hřebíček |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 81,0mg |
Draslík | 103,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citrony, Hřebíček, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní hovězí maso postup přípravy receptu:
1 | Plátky masa nařízneme na okrajích a naklepeme. Maso osolíme, opepříme a opečeme na slanině. |
2 | Přidáme nakrájenou cibuli, podle potřeby podléváme a dusíme, až cibule zesklovatí. Potom přidáme hořčici, koření a citronovou šťávu. Dusíme doměkka. |
3 | Podáváme s rýží. |