Staročeská vepřová na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Staročeská vepřová na zázvoru
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7836 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
30 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová pečeně |
500 ml | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 135kJ
1% Sacharidy 3 g
58% Tuky 44 g
14% Sodík 283 mg
43% Bílkoviny 24 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 115,3mg |
Draslík | 480,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 18,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová pečeně, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Staročeská vepřová na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou pečeni osolíme, potřeme mletým zázvorem a posypeme kmínem. |
2 | Cibuli nakrájíme na kolečka a spolu s masem vložíme na sádlo. Pečeme za stálého přelévání šťávou a podlévání vodou doměkka. |
3 | Měkké maso vyjmeme a šťávu necháme vysmahnout. |
Poznámka
Podáváme s houskovým nebo s bramborovým knedlíkem.