Vepřové plátky s krustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky s krustou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7837 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
100 g | Máslo čerstvé |
50 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 322,6mg |
Draslík | 558,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej stolní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plátky s krustou postup přípravy receptu:
1 | Plátky z kýty po naříznutí okrajů lehce naklepeme, osolíme opepříme a zprudka opečeme na oleji. |
2 | Opečené řízky položíme na mřížku grilu a navrch naneseme vrstvu směsi z másla utřeného se žloutky, citronovou šťávou a petrželkou. Plátky zprudka zapečeme. |
3 | Podáváme ihned s bramborami nebo se smaženými hranolky a zeleninovým salátem. |