Jednoduchý recept

Pařížský sekaný řízek

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7839
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Maso mleté - mix
2 dl Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vejce slepičí
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 938 kcal
Kilojoule 3 924kJ
3% Sacharidy 11 g
118% Tuky 89 g
12% Sodík 231 mg
38% Bílkoviny 21 g

Pařížský sekaný řízek postup přípravy receptu:

1

Žemli nakrájíme na plátky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. Po chvíli ji rozmělníme, přidáme mleté maso, bílek, pepř a sůl. Vypracujeme vláčné těsto.

2

Z těsta utvoříme 8 tenkých řízků. Namáčíme je v těstíčku připraveném z vejce, 1dl mléka, 1 lžíce oleje, mouky a soli. Řízky ihned vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme po obou stranách dorůžova.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept