Jednoduchý recept

Sekané řízky z vepřového bůčku

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Sekané řízky z vepřového bůčku 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7840
Kategorie: Maso

Ingredience

1 dl Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej stolní
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
500 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,163 kcal
Kilojoule 4 865kJ
2% Sacharidy 7 g
158% Tuky 119 g
16% Sodík 317 mg
27% Bílkoviny 15 g
Sekané řízky z vepřového bůčku

Sekané řízky z vepřového bůčku postup přípravy receptu:

1

Maso jemně umeleme, osolíme a smícháme s mlékem. Necháme asi 30 minut odpočinout.

2

Potom hmotu nabíráme naběračkou a tvoříme placičky, které obalujeme v mouce, vejci a ve strouhance. Smažíme v rozehřátém tuku.

Poznámka

Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Sekané řízky z vepřového bůčku
Tyto sekané řízky dělávám z libovějšího bůčku. Do masové směsi se může přidat trošku solamylu a já dávám i malinko mletého pepře. V chladničce se může nechat déle, směs více ztuhne a lépe se s ní pak při obalování pracuje. Studené mléko přidávám po částech. Za mě palec nahorusunglasses

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept