Smažený králík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený králík
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7841 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Králičí maso |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 630kJ
1% Sacharidy 3 g
28% Tuky 21 g
17% Sodík 348 mg
79% Bílkoviny 44 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 240,5mg |
Draslík | 703,6mg |
Vláknina | 254,7mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Králičí maso, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený králík postup přípravy receptu:
1 | Omytého králíka rozdělíme na porce, vykostíme a osolíme. |
2 | Maso obalujeme v mouce, ve vejci a ve strouhance. V rozehřátém oleji pomalu smažíme. |
Poznámka
Podáváme s bramborami nebo s bramborovou kaší a se salátem.