Bernské vuřty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bernské vuřty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7845 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
4 ks | Špekáčky |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 049kJ
1% Sacharidy 2 g
65% Tuky 48 g
10% Sodík 208 mg
20% Bílkoviny 11 g
Uhlovodany | 165,0mg |
---|---|
Cholesterol | 44,0mg |
Draslík | 52,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Špekáčky, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bernské vuřty postup přípravy receptu:
1 | Špekáčky podélně nakrojíme - konce nedokrojíme. Do zářezů vsuneme proužky sýru a špekáčky ovineme plátkem slaniny. Konce spíchneme párátky. |
2 | Špekáčky zvolna opékáme, aby se dostatečně propekly. |