Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7846
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Bageta
1 ks Bazalka
1 stroužek Česnek
1 ks Citrony
300 g Cuketa
250 g Fenykl obecný
600 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
1 špetka Sůl
1 špetka Tabasco
75 g Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 724kJ
15% Sacharidy 54 g
238% Tuky 179 g
16% Sodík 310 mg
20% Bílkoviny 11 g

Barevný rosol postup přípravy receptu:

1

Mrkev očistíme, uvaříme doměkka a rozmixujeme se šťávou vylisovanou z půlky citronu, 1 dílkem šalotky, 3-4 kapkami tabasca, solí, pepřem a trochou vody ve které se vařila.

2

Cukety uvaříme a rozmixujeme s trochou česneku, solí a pepřem.

3

Fenykl očistíme a uvaříme spolu s dílkem citronu. Poté ho rozmixujeme se špetkou soli a lístkem bazalky.

4

Želatinu rozdělíme do třech misek a namočíme. Jednu porci vymačkáme a necháme rozpustit na mírném ohni v 50ml vody. Odstavíme, přidáme rozmixovanou mrkev. Vznikne nám mrkvový rosol.

5

Ze zbylých porcí stejným způsobem připravíme rosol z fenyklu a cuket.

6

Mrkvový rosol rozdělíme do 8 formiček a necháme ztuhnout v lednici. Poté na něj nalijeme vrstvu cuketového rosolu, necháme ztuhnout, nalijeme fenyklový rosol a po ztuhnutí opět mrkvový.

7

Bagetu nakrájíme na plátky, potřeme olejem, ochutíme solí a oreganem. Necháme 2 min zapéct v troubě předehřáté na 180C.

8

Ztuhlý rosol vyklopíme, nakrájíme na cihličky a podáváme na plátcích bagety.

Poznámka

Příprava 45min + doba vychlazení

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept