Klouzáky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klouzáky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 785 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
50 g | Cibule |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
50 g | Sádlo škvařené |
50 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
50 g | Vepřové škvarky |
2 l | Voda pitná |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 715,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klouzáky postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme syrové brambory a nastrouháme. Spaříme na sítu vařící vodou. |
2 | Vodu slijeme, škrob usazený u dna nalijeme zpět do brambor. Osolíme a přidáme vejce, mouku a strouhanku. |
3 | Z těsta vykrajujeme lžící knedlíčky o velikosti vlašského ořechu a vaříme je v osolené vodě 10 minut. |
4 | Necháme je okapat a omastíme sádlem. Smícháme je s rozškvařenými škvarky, teplým kyselým zelím a nadrobno nakrájenou cibulí, kterou jsme předem osmahli. |